Vraag hier snel en vrijblijvend een offerte aan

Of neem contact op via   06-24438190

Gietvloeren Saihvloeren

Een gietvloer is een prachtig product dat veel voordelen t.o.v. een traditionele smeervloer heeft:

Minder bouwvocht

Efficiënter materiaalgebruik

Minder energie

Betere arbeidsomstandigheden voor de vloerenleggers.

Bovendien kan de vloer dunner zijn dan de 5 cm die voor een traditionele smeervloer nodig is. Een gietvloer is dus een stuk lichter.

Afbeeldingen

Contactformulier

Heeft u vragen? Stuur ons een bericht dan nemen wij z.s.m. contact met u op
Hoe heeft u ons gevonden


yvlon. Het bindmiddel

Bij SAIH Vloeren maken we gebruik van calciumsulfaatgebonden specie van Gyvlon.

Het bindmiddel zoals dat door Gyvlon wordt geproduceerd, bestaat uit een mengsel van RO-anhydriet en synthetisch anhydriet. Om de juiste fijnheid en korrelverdeling te verkrijgen ondergaan de grondstoffen een maalproces voordat ze in een bepaalde samenstelling worden toegepast.

Dit maalproces is van belang voor eigenschappen als stabiliteit en vloeigedrag. Aan het gemalen anhydriet wordt een combinatie van additieven toegevoegd. De specie wordt in een geautomatiseerd mengproces, volgens vastgestelde recepturen geproduceerd. Hierbij wordt het bindmiddel gemengd met water en toeslagmaterialen. Tevens bestaat de mogelijkheid andere vul- en/of hulpstoffen toe te voegen, wat echter normaal gesproken niet noodzakelijk is.

Het toeslagmateriaal bestaat in vrijwel alle gevallen uit fijn en grof materiaal van natuurlijke herkomst en moet voldoen aan NEN-EN 13139 “Toeslagmaterialen voor mortel” en NEN 3833 “Nederlandse aanvulling op NEN-EN 13139 “. Naast het feit dat het toeslagmateriaal moet voldoen aan deze normen stelt Gyvlon extra of hogere eisen ten aanzien van bijvoorbeeld de korrelgradering en de zuiverheid. Zo moet het toeslagmateriaal aan nauwere bandbreedten voldoen en moet het aandeel organische bestanddelen lager zijn dan in de norm is vastgelegd.
Om de gewenste korrelopbouw van het toeslagmateriaal te verkrijgen, wordt er door de specieproducenten veelal gebruik gemaakt van een mengsel van twee of drie soorten zand.

Het aanmaakwater bestaat in veel gevallen uit leidingwater en kan derhalve zonder meer worden toegepast. Wanneer bronwater wordt toegepast, zal dit water moeten voldoen aan NEN-EN 1008 “Aanmaakwater voor beton””. Bovendien moet in dat geval de geschiktheid van het water worden aangetoond.

Klassen

De sterkte van de calciumsulfaatgebonden gietvloer is aanmerkelijk hoger dan van de traditionele cementgebonden dekvloer. Door fabrieksmatige vervaardiging van de specie is een constante kwaliteit gewaarborgd.

De specie is vloeibaar en daardoor eenvoudig te verpompen. De dekvloer is zodoende middels een gietproces aan te brengen. Dit “gieten” levert geen noemenswaardige fysieke belasting (Arbo) op voor de vloerenleggers.

De eigenschappen van de dekvloer moeten zijn afgestemd op het gebruiksdoel en het soort vloersysteem. Een van de eigenschappen die altijd een rol speelt, is de druksterkte in het werk (Cw), geclassificeerd volgens §15.6.2 van CUR-Aanbeveling 107 en ingedeeld volgens tabel 1. Deze bepaalt de draagkracht van de vloer. De niet met grijs gemarkeerde klassen in onderstaande tabel, zijn de tot nu toe gebruikelijke sterkteklassen voor calciumsulfaatgebonden gietvloeren.

Bij zwevende dekvloeren speelt vooral de buigtreksterkte een rol. Op basis van de buigtreksterkte in het werk (Fw), geclassificeerd volgens §15.6.3 van CUR-Aanbeveling 107, worden gietvloeren met calciumsulfaat als bindmiddel ingedeeld in klassen als genoemd in tabel 2.

Ook hier geldt dat de niet met grijs gemarkeerde klassen de tot nu toe gebruikelijke sterkteklassen voor calciumsulfaatgebonden gietvloeren zijn.

Groot of klein project u kunt bij ons terrecht!

SAIH Vloeren is een vloerenbedrijf dat vakkundige oplossingen biedt voor het renoveren van bestaande vloeren of het gieten van nieuwe vloeren. Met ruim 10 jaar ervaring en professionele apparatuur zijn wij u graag van dienst.

Neem contact met ons op

Heb je een vraag over onze mogelijkheden, wil je een afspraak maken met ons of een offerte aanvragen, vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op.

Contactformulier
Hoe heeft u ons gevonden