Vraag hier snel en vrijblijvend een offerte aan

Of neem contact op via   06-24438190

Anhydrietvloeren Saih

Wat is een anhydrietvloer (dekvloer)?

Een anhydriet vloer is een gipsgebonden dekvloer van vaak 40 of 50 mm en is opgebouwd uit gips, zand en water die in één keer op het vloeroppervlak wordt aangebracht. De vloer wordt in tegenstelling tot de zandcement dekvloer niet gesmeerd, maar gevloeid. Daarnaast is de kleur van de vloer meestal niet grijs maar heeft het eerder een melkkleur.

Belangrijke pluspunten van de anhydriet vloer zijn de verwerkingsmogelijkheid van grote opppervlakken zonder naden, de grote buig-/treksterkte en de zeer geringe krimp. Een gemiddelde werkploeg kan tot 1.500 m2 per dag aanbrengen. Vandaar dat de anhydriet vloer veel wordt toegepast bij grote bedrijfsvloeren. De anhydriet vloer is minder geschikt voor ruimten met een hoge vochtbelasting of waar een zeer hoge slijtvastheid wordt vereist.

Contactformulier

Heeft u vragen? Stuur ons een bericht dan nemen wij z.s.m. contact met u op
Hoe heeft u ons gevonden


Wat is een dekvloer?

Een dekvloer is een vloer die op de constructieve vloer (de draagvloer ) wordt aangebracht, vooral bedoeld als egalisatievloer, maar ook wel t.b.v. warmte- en geluidsisolatie.

De dekvloer dient om de meest voorkomende vloerbedekkingen (de toplagen) op aan te kunnen brengen, dus als tussenvloer. Een enkele keer wordt de dekvloer als “eindvloer” toegepast, als gebruiksvloer, bijvoorbeeld een glad afgewerkte betonnen dekvloer in een high-tech omgeving of houten vloerdelen in een oud pand.

De dikte van de dekvloer moet voldoende zijn om leidingen e.d. op een goede manier te kunnen bergen.

Voordelen

 1. Anhydrietvloeren staan bekend door hun goede warmtegeleiding. Ze worden dan ook vaak aanbevolen voor ruimtes met vloerverwarming.
 2. Een dekvloer van anhydriet is bij uitstek geschikt voor grote oppervlakken.
 3. Geen scheuren
 4. Trek en buig sterkte is beter dan zandcement.
  – Hoge weerstand bij puntbelasting (een grote druk, buigsterkte)
  – Homogene samenstelling (overal even sterk).
 5. Brandvertragend
 6. Altijd een vlakke vloer
 7. Beloopbaar na 24 uur.

Nadelen

 1. Het word niet gebruikt in de badkamer
  1. Anhydrietvloeren zijn minder geschikt voor ruimtes waarin het erg vochtig wordt of waar de vloer zo sterk belast wordt dat ze snel slijt. Zandcement is daar een betere oplossing. Het wordt dan ook vaak afgeraden om anhydriet te gebruiken in badkamers. Echter, door af te werken met een dampdoorlatende vloerverf kan wel een vloeistofdichte toplaag worden verkregen.
 2. Nadeel van Zandcement is dat het niet binnen een dag klaar is. Dat is bij een anhydrietvloer wat een cementdekvloer is wel zo.
 3. De kosten per vierkante meter zijn doorgaans wat hoger dan bij zandcement.
 4. Waar zandcement ook buiten kan worden gebruikt is anhydriet uitsluitend voor binnen.
Afbeeldingen

Groot of klein project u kunt bij ons terrecht!

SAIH Vloeren is een vloerenbedrijf dat vakkundige oplossingen biedt voor het renoveren van bestaande vloeren of het gieten van nieuwe vloeren. Met ruim 10 jaar ervaring en professionele apparatuur zijn wij u graag van dienst.

Neem contact met ons op

Heb je een vraag over onze mogelijkheden, wil je een afspraak maken met ons of een offerte aanvragen, vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op.

Contactformulier
Hoe heeft u ons gevonden